Leipägrilliin minut tutustutti kaveri lukiossa. Hänen äitiään taas saan kiittää sämpylän ja pullan leipomistaidoistani. Kiitos! Näihin herkkuihin palaamme vielä...
Makeasta pitävälle ihmiselle grillileivät ovat ihanaa vaihtelua ja suolaisten herkkujen ystävälle juuri ominaista namia. Variaatiomahdollisuudet ovat jälleen kerran suuret, miltähän maistuisi vaikka ruisleipä ja tonnikala?
Tähän leipään tarvitset vain kaksi palaa paahtoleipää, margariinia, juustoa, leikettä, kurkkusalaattia sekä tietenkin leipägrillin. Valmistus onnistuu siis keneltä tahansa leipägrillin omaavalta käden käänteessä.
Voitele leivät. Leikkaa päälle juusto. Mitä enemmän onnistut saamaan juuston pysymään leivän sisällä, sitä puhtaampana grillisi pysyy.
Lisää leike ja kurkkusalaatti.
Lämmitä grilli ja laita margariinia pohjalle. Laita päältä voideltu leipä grilliin ja sulje kansi paistamisen ajaksi. Paistaminen ei vie kauaa, ehkä arviolta puoli minuuttia.
Itse syön tämän aina haarukalla ja veitsellä, monet syövät sormin. Molempi parempi. Parhaimman kiitoksen sain kun kuulin lauseen; "Elisa, saako lisää?".
Kommentit