Kun muffinsien perustaikina on kunnossa, täytteeksi voi laittaa lähes mitä tahansa omaan makuun sopivaa. Kun vielä lisätään mukaan cup cake-tyyliset kuorrutukset, vain taivas on rajana. Bongasin aikanaan tämän reseptin jostakin, en enää muista mistä. Vain leivinjauheen määrän pieni lisäys on omaa käsialaani. 

DSC00104-normal.jpg

3 kpl kananmunia

3 dl sokeria

150 g voita

1 3/4 dl maitoa

1 (tai hieman reilu) pss minipätkiksiä

4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

DSC00123_2-normal.jpg

Sulata voi. 

DSC00107_2-normal.jpg

Paloittele pätkikset kuuteen osaan. Jos et syö kuormasta, pärjäät hyvin yhdellä pussilla. 

DSC00117_2-normal.jpg

Sekoita jauhot keskenään. 

DSC00127_2-normal.jpg

Mittaa maito valmiiksi. 

DSC00130_2-normal.jpg

Vaahdota munat ja sokeri. Jos yhtään epäilet munanrikkojan taitojasi, rikot munat lasiin. 

DSC00137_2-normal.jpg

Lisää voi hiljalleen sekoittaen. Jos kaadat voin kerralla kulhoon, se vain painuu suoraan pohjaan. 

DSC00140_2-normal.jpg

Lisää jauhot ja maito vuorotellen taikinaan sekoittaen. 

DSC00142_2-normal.jpg

Lisää pätkikset, sekoita. 

DSC00148_2-normal.jpg

Annostele taikina muffinsivuokiin. Yleensä minulla on ollut tapana tehdä muffinsit isompiin vuokiin, tällä kertaa kaupasta kuitenkin tarttui mukaan pieniä. 

DSC00151_2-normal.jpg

Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia kunnes kypsiä. Kypsyys on helppo kokeilla vaikka hammastikulla. 

DSC00154-normal.jpg

Anna muffinsien jäähtyä niin ne irtoavat vuoasta helpommin. Herkuttele!