En ole vielä toistaiseksi onnistunut kyllästymään Napolin salaattiin vaikka sitä on aika usein tullut tehtyäkin.
Salaatti
350 g cappelli-pastaa
2 kpl mustaleima emmental juustoa
3 kpl kurkkua
4 pss herne-maissi-paprikaa
Kastike
1 1/2 dl rypsiöljyä
3 tl etikkaa
1 1/2 tl suolaa
Keitä makaroni, mutta älä aivan veteläksi. Itse lisään aina pastaveteen hieman öljyä. Odotellessa pilko juusto pieniksi kuutioiksi.
Valuta makaronit siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Lisää salaattikulhoon.
Kuori ja pilko kurkku pieniksi palasiksi.
Lisää herne-maissi-paprika-pussit. Sekoita.
Tämä salaatti olisi hyvä tälläisenäänkin, mutta kastikkeen kanssa se on vieläkin parempaa. Kaada öljy desimittaan ja suola ja etikka perään. Valkoviinietikka olisi varmasti parasta, mutta punainen käy myös oikein hyvin. Kaada kastike salaattiin ja sekoita. Napolin salaatti on parhaimmillaan kun se on saanut ensin tekeytyä jääkaapissa.
Vasemmalla nätti kuva blogia varten, oikealla todellinen annokseni.
Kommentit