Suklaa on elämäni kolmas suuri rakkaus mieheni ja koiralapseni lisäksi. Pidän suklaasta niin kiinteänä kuin sulatettuna, niin valkoisena kuin maitoisena. Tumma suklaa on varmastikin ainoa suklaan muoto johon en ole suuresti ihastunut. 

 

Suklaan voi myös nähdä blogini väreissä. Alkuperäinen ideani olikin keskittyä kirjoittamaan vain ihanista leivonnaisista ja herkuista. En kuitenkaan tahdo ruveta liikkumaan kierimällä huoneesta toiseen, niin välillä teen ihan terveellistä ruokaakin. Nyt on kuitenkin aika omistaa hetki elämästä nauttimiselle. 

 

Suklaayhdistyksen kotisivuilla saa helposti vierähtämään pidemmänkin ajan. Itse koin erityisen kiinnostavaksi pitkän listan asiantuntevia arvioita eri suklaatuotteiden mausta. Suklaamaistajaiset on hieno (teko)syy koota muutama hyvä kaveri suklaa-antimien ääreen! 

 

"Normaalista" marketkaupasta ostettavat "perusfazerit" ovat erittäin lähellä sydäntäni, varsinkin Fazerin vaalea maitosuklaa. Silti käsintehty suklaa nostaa nautinnon aivan uudelle tasolle (ymmärrettävästi myös rahallisesti). Heinolassa on aikaisemmin ollut Kultasuklaan myymälä. Rajallisista rahavarannoista ja suklaan suurkuluttajan roolistani johtuen en voinut kyseisessä myymälässä vierailla montakaan kertaa vuodessa. Haluan kuitenkin täydestä sydämestäni suositella Kultasuklaan tuotteita hieman harvinaisempiin suuren nautiskelun hetkiin. Kokemuksen syvällä rintaäänellä tietenkin! 

 

Tässä vaiheessa ketään ei varmasti yllätä että tämän päivän reseptiin tarvitaan myös suklaata. :)